En kyrklig begravning i Hovås hålls allt som oftast i Askims kyrka. Denna kyrka, som kan ta emot upp till 270 begravningsgäster, uppfördes i slutet av 1800-talet. 1999 totalrenoverades kyrkan, och den ursprungliga färgsättningen i kyrkorummet återställdes. Föregångaren till Askims kyrka låg ungefär tre kilometer norr om den nuvarande kyrkan, ganska precis där Mikaelskyrkan ligger idag. Hösten 1876 började dock denna kyrka brinna, mitt under pågående gudstjänst, och idag finns bara en liten kyrkogård och ett par stora stenar kvar på platsen. Resterande stenar användes till att bygga Askims kyrka. Dopfunten från 1200-talet hann räddas ur branden, tillsammans med bland annat kyrkklockorna och altarskåpet. Dopfunten står idag på Göteborgs museum, men övriga föremål som räddades finns att se i kyrkan.
Vid en begravning i Askims kyrka släpper de stora fönstren in mycket dagsljus. De stora kristallkronorna i taket hjälper också till att sprida värme och ljus över begravningssällskapet. I koret finns två målade fönster som båda illustrerar Jesus omsorg för oss människor. Dessa fönster färgar solens strålar som vid en begravning skiner in över kistan och bidrar med sakralitet och mysticism. I kyrkan finns som komplement till orgeln såväl piano som flygel. Vill man använda dessa istället för orgel vid en begravning är detta möjligt.
I samband med en begravning i Askims kyrka finns det lokaler att hyra för minnesstunder, i det närliggande församlingshemmet. Här finns ett fullt utrustat kök där mat kan tillredas och flera salar i olika storlekar.
Lova begravningsbyrå kan även hjälpa till vid en begravning i någon av de två kyrkorna som ligger utanför Hovås, men i Askim. Mikaelskyrkan har ett modernt kyrkorum i rött tegel och modernistisk ljussättning. Billdals kyrka har istället trätak och träväggar och har tagit inspiration från Göteborgs sjöfart i designen. Här är kyrkorummet ihopbyggt med kyrktornet, vilket ger ett luftigt kyrkorum med fantastisk takhöjd.