Borgerlig begravning

En borgerlig begravning passar dig som fritt vill bestämma hur begravningsakten skall utformas. Oavsett om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund kan man välja en borgerlig begravningsakt.

Borgerlig begravning

Att tänka på vid borgerlig begravning

I en borgerlig begravning finns det stor frihet att utforma ceremonin precis som man vill. De flesta som väljer denna typ av begravning gör det för att de inte är troende och för att det inte vill ha några religiösa symboler i ceremonin. Självklart kan man utforma även en borgerlig ceremoni till en religiös om man så önskar. Det finns helt enkelt inga rätt och fel i en borgerlig begravning.

Officiant

Officiant kallas den person som leder den borgerliga begravningsceremonin. Denna person kan i princip vara vem som helst, alltifrån en vän, släkting eller någon som har vana att vara officiant. På Lova begravningsbyrå arbetar vi med ett brett nätverk av duktiga officianter. Kontakta oss så kan vi hjälpa till att hitta rätt person.

Lokal

Vid en borgerlig begravning kan du även vara mer flexibel gällande vilken plats du väljer att ha ceremonin på. Absolut vanligast är att ceremonin hålls i ett kapell. Hyra för kapell är alltid gratis då lokalkostnaden täcks av begravningsavgiften som alla folkbokförda i Sverige betalar i form av skatt. Förutom kapell föredrar en del att ha ceremonin i hemmet, i trädgården eller kanske vid havet. Kyrkan är endast tillgängliga för kristna begravningar och för dem som är medlemmar i svenska kyrkan.

Exempel på program vid en borgerlig begravning: 

Ingångsmusik
Välkomstord
Musik/solosång
Minnesord
Psalm/sång
Slutord/avsked
Avslutningsmusik

Prata med oss

Har du frågor eller behöver råd, tveka inte att kontakta oss. Vår rådgivning är personlig och kostar inget extra.

Kontakta oss