Vad kostar en begravning?

Vad en begravning får kosta bestäms av anhöriga. Hur stor och påkostad eller hur modest begravningen ska vara är helt up till dem och det är dödsboet som står för kostnaderna. Det finns inga rätt eller fel i vad en begravning ska kosta. Om möjligt utgå ifrån den avlidnes vilja gällande begravningen och vad han eller hon skulle ha tyckt om. Vi på Lova planerar utifrån era önskemål och förutsättningar.

Vad är vanligt gällande kostnaden för en begravning?

En miniräknare och ett block med kostnadsuppställning.

Vad kostar en begravning? Ett exakt pris är svårt att uppge men kostnaden för en begravning i Sverige ligger någonstans mellan 18 000 kr och 26 000 kr (Källa: Sveriges auktoriserade begravningsbyråer). Då har man inte räknat med andra kostnader som t ex annonsering, gravsten och juridisk hjälp i dödsboet. Kostnad för begravning kan dock variera mer än så då de flesta vill skräddarsy begravningen efter specifika önskemål. En del vill ha minnesstund med förtäring efter ceremonin medan andra nöjer sig med en så kallad direktkremation, dvs en begravning utan ceremoni.

Välja begravningsbyrå

De flesta begravningsbyråer är flexibla vad gäller tjänster och produkter till en begravning. Men tänk på att priset för en begravning kan variera mycket från byrå till byrå. Jämför gärna ett par olika alternativ. En begravningsbyrå online, som vi på Lova, har inte lika höga kostnader för kontor, personal och lokal, och kan därför erbjuda lägre priser för samma typer av begravningar som traditionella begravningsbyråer. Hos oss betalar du 12 995 kr för en komplett begravning.

Varför har Lova begravningsbyrå lägre priser?

Lova är en begravningsbyrå online och därmed arbetar vi ständigt för att erbjuda våra kunder en så omfattande webbsida som möjligt där du som kund kan göra allt ifrån att beställa en begravning till att få en tydlig översikt över tjänster och priser. Då vi inte har fysiska kontor på alla orter vi finns på i Sverige kan vi hålla personal- och lokalkostnaderna nere och därmed erbjuda ett lägre pris än de flesta andra begravningsaktörer. Kvalitet gör vi aldrig avkall på. Vi finns tillgängliga per telefon och mail 7 dagar i veckan fram till 20.00 där vi alltid går att nå för såväl stora som små frågor. Viktigaste för oss är alltid god service och omsorg om våra kunder.

Kostnad för direktkremering

Vill man inte ha någon begravningsceremoni alls kan man välja direktkremering. Då kremeras kistan direkt och gravsätts sedan i en minneslund. För en direktkremering inkluderat transporter och kistläggning tar vi på Lova 6 900 kr. Gravsten och gravplats eller kostnad för urna kan tillkomma.

Läs mer om vad begravning kostar på Lova Begravningsbyrå samt vad som ingår. 

Prata med oss

Har du frågor eller behöver råd, tveka inte att kontakta oss. Vår rådgivning är personlig och kostar inget extra.

Kontakta oss