Medarbetare

Att ordna en begravning innebär ett stort ansvar. Vår viktigaste uppgift som begravningsbyrå är att du som anhörig ska känna dig trygg hos oss och att begravningen blir precis som ni önskar. Som rådgivare vill vi ge professionellt stöd och därmed är alla våra rådgivare utbildade och certifierade. Tillsammans är vi Lova Begravning och finns här för att hjälpa dig och din familj. Varmt välkommen till oss.

Begravningsrådgivare

Gustav Terling
gustav@lovabegravning.se
010 -33 33 623
Läs mer
Gustav Terling
gustav@lovabegravning.se
010 -33 33 623

Gustav är grundare av Lova och arbetar som begravningsrådgivare. Gustav har en nära relation till begravningsbranschen då hans mamma drev begravningsbyrå under många år. Många blev de insikter under årens lopp kring hur branschen skulle kunna förändras till det bättre och bli mer transparent. Att möta människor i sorg med bästa tänkbara service och personlig rådgivning är så viktigt. Till slut slog Gustav slag i saken och öppnade tillsammans med sin fru en egen, nätbaserad, begravningsbyrå. Förutom att vara med sina tre barn gillar Gustav långdistans och gitarrspel. Om tiden är på hans sida hinner han med ett och annat löp- eller skidlopp per år.

Gustav om varför han grundade Lova:

Jag kommer från en familj med lång erfarenhet inom begravningsbranschen. Jag såg ett stort behov av att förenkla de komplicerade val anhöriga står inför i samband med en begravning. Med erfarenhet av kundservice från bland annat Avanza ville jag grunda en begravningsbyrå som har kund, kvalitet och enkelhet i fokus. 

Frida Wickholm
frida@lovabegravning.se
010 - 33 33 623
Läs mer
Frida Wickholm
frida@lovabegravning.se
010 - 33 33 623

Frida är grundare av Lova och arbetar som begravningsrådgivare. Hon har bakgrund inom digital kommunikation från företag som EF Education och Google. På fritiden är det familjeliv med tre barn som gäller och finns det tid över blir det vacker natur, härliga resor och träning.

Frida om varför hon grundade Lova:

Jag grundade Lova för att kunna ge människor i sorg mer tid till ett vackert sista avsked av sin vän eller familjemedlem. För att möjliggöra detta behövs en modern begravningsbyrå som lever digitalt och har fokus på kunden. Min förhoppning är att kunna vara med och skapa en bättre helhetsupplevelse för människor som genomgår en svår tid i livet. 

Iris Andersson
iris@lovabegravning.se
010 - 51 12 211
Läs mer
Iris Andersson
iris@lovabegravning.se
010 - 51 12 211

Iris arbetar som representant och begravningsrådgivare på Lova. Hon har drivit egen begravningsbyrå under många år och har dessutom arbetat som diakon i Svenska Kyrkan. Iris är civilingenjör i botten men utbildade sig även till socionom på senare år. Iris är nyfiken på nya kulturer och har bott 10 år i Brasilien och 8 år i England. Hon har många järn i elden och tillbringar en stor del av sin tid i sin trädgård med odling. Övrig tid lägger Iris mer än gärna på umgänge med sina 4 barn samt 13 barnbarn.

Så här tycker Iris om arbetet som begravningsrådgivare:

Genom mitt tidigare arbete både som diakon och socionom har jag lång erfarenhet av det svåra som möter oss alla vid en förlust. Jag tycker om mötet med människor och att få vara med att skapa ett vackert sista farväl för anhöriga.  

Juridik

Karl-Axel Abrahamsson
karl-axel@lovabegravning.se
010 - 51 12 211
Läs mer
Karl-Axel Abrahamsson
karl-axel@lovabegravning.se
010 - 51 12 211

Karl-Axel arbetar som bouppteckningsman och juridisk rådgivare på Lova Begravningsbyrå. Karl-Axel har arbetat i begravningsbranschen i över 20 år med erfarenhet från både Fonus och egen begravningsbyrå. Bouppteckningar har varit en del av arbetet med begravningar och de senaste åren har Karl-Axel valt att syssla med den juridiska delen på heltid. Med sin långa erfarenhet av både begravningar och bouppteckningar har Karl-Axel svar på det som behöver göras juridiskt gällande dödsboet.

Officianter

Ewa Nilsson
ewa@lovabegravning.se
Läs mer
Ewa Nilsson
ewa@lovabegravning.se

Ewa arbetar som officiant för Lova Begravningsbyrå och är främst verksam i Västmanland och Södermanland. Ewa har arbetat som officiant vid begravningar sedan 2017 och har sjungit vid begravningar sedan hon var tonåring. Hon driver eget företag sedan 1993 och arbetar bland annat som coach, frilansskribent, föreläsare, singer/songwriter och avslappningslärare. Dessa erfarenheter ger en bra grund för uppdraget som officiant; Ewa är lyhörd, noggrann och inkännande, och hittar en ton i begravningsakten som känns rätt för de anhöriga. Vill någon ha med en solosång under ceremonin tar Ewa gärna med sin gitarr och sjunger en sång.

Så här säger Ewa om uppdraget som officiant:

Som borgerlig officiant har jag möjlighet att vara med och göra skillnad. Att vara officiant och därmed ha möjlighet att göra en människas sista stund på jorden till en vacker och värdig stund, är för mig ett hedersuppdrag. Det förtroende som anhöriga visat mig under alla begravningar jag hållit i de senaste åren och den tacksamhet jag fått efteråt värmer mitt hjärta.

Christina Andersson
christina@lovabegravning.se
Läs mer
Christina Andersson
christina@lovabegravning.se

Christina arbetar som officiant för Lova Begravningsbyrå och är verksam över hela Stockholm. Hon är egenföretagare och har arbetat som officiant under 14 år. Christina är även utsedd av Haninge kommunfullmäktige att vara officiant. Sedan 2011 förrättar hon också vigslar.

Christina har under flera år arbetat med rehabilitering av personer som behöver komma i arbete. I detta arbete har hon utbildat läkare i rehabilitering och även varit arbetsledare. För övrigt har hon varit med och utbildat personal i det nya pensionssystemet.

Så här säger Christina om uppdraget som officiant:

Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med människor och under mina verksamhetsår har jag haft förmånen att få träffa många olika typer av människor. Att få arbeta som begravningsofficiant och vigselförrättare är både givande och berikande.

Madeleine Ljungfeldt
madeleine@lovabegravning.se
Läs mer
Madeleine Ljungfeldt
madeleine@lovabegravning.se

Madeleine arbetar som officiant för Lova Begravningsbyrå och är verksam över hela Stockholm. Hon har under 30 års tid arbetat i sitt familjeföretag inom servicebranschen som arrangerar fester för privatpersoner och företag. Innan dess arbetade hon på en juristfirma i åtta år.

Så här säger Christina om uppdraget som officiant:

Min styrka är att hjälpa människor i planering och genomförande av en ceremoni samt begravning. Jag har även en god känsla för att läsa av människor i olika situationer. När jag valde att bli begravningsentreprenör och officiant hade jag kommit till en punkt i livet där jag kände att jag ville bygga vidare på mina tidigare kunskaper och erfarenheter på ett nytt sätt. Jag är verkligen nöjd med mitt yrkesval. 

Solister & Musiker

Läs mer

Karin Lundin är sopran med konstnärlig masterexamen i musik från Musikhögskolan i Malmö samt utbildad vid bl.a. Operastudio 67. Hon framträder regelbundet vid konserter och begravningar och andra tillställningar och har förärats stipendier, så som Lars Lönndahls Resestipendium, Lions Clubs Kulturstipendium och Uno Ebrelius Sångstipendium. Bland hennes framträdande kan nämnas roller så som Pamina i Trollflöjten, Agathe i Friskytten och titelrollen i Rusalka, samt som solist i Beethovens 9e Symfoni och Faurés Requiem. År 2012 medverkade hon som Blomsterflicka i Parsifal på Malmö Opera och 2013 vann hon andra pris i Wagner-Sällskapet i Göteborgs Sångtävling för Bayreuthstipendiet. Karin har en bred repertoar med allt från jazz och visa till operaarior och har som mål att beröra genom att vara sann i sitt uttryck. För mer information, besök gärna Karins hemsida: www.karin-lundin.com.

Kenneth Burman
kenneth@lovabegravning.se
Läs mer
Kenneth Burman
kenneth@lovabegravning.se
Kenneth Burman är utbildad musiker på Kungliga musikhögskolan i Stockholm med huvudinstrument klassisk gitarr och afro-sång som biinstrument. Har frilansat sedan 2002 och var bl.a. med i Operan om Heliga Birgitta som sattes upp på Vadstena akademien 2003. Spelar och sjunger regelbundet på begravningar och då framförallt inom pop, jazz och visor. Till vardags undervisar Kenneth allt inom gitarr på Kulturskolan i Nynäshamn.

Lyssna och titta på gitarrvideo på youtube när Kenneth spelar Ted Gärdestads “För kärlekens skull”.