Vad kostar en begravning?

De anhöriga bestämmer själva hur stor och påkostad eller hur modest begravningen ska vara, och det är dödsboet som står för kostnaderna. Vi på Lova planerar utifrån era önskemål och förutsättningar, och vi har även färdiga paket i olika prisnivåer.

Vad är vanligt?

I Sverige ligger snittet på begravningskostnader nånstans mellan 18 000 kr och 26 000 kr. Då har man inte räknat med andra kostnader som t ex annonsering, gravsten och juridisk hjälp i dödsboet.

Välja begravningsbyrå

De flesta begravningsbyråer är flexibla vad gäller tjänster och produkter till en begravning. Men tänk på att priset för en begravning kan variera mycket från byrå till byrå. Jämför gärna ett par olika alternativ. En begravningsbyrå online, som vi på Lova, har inte lika höga kostnader för kontor, personal och lokal, och kan därför erbjuda lägre priser för samma typer av begravningar som traditionella begravningsbyråer. Hos oss på Lova betalar du 8 545 kr för en komplett begravning.

Direktkremering

Vill man inte ha någon begravningsceremoni alls kan man välja direktkremering. Då kremeras kistan direkt och gravsätts sedan i en minneslund. För en direktkremering inkluderat transporter och kistläggning tar vi på Lova 5 750 kr. Gravsten och gravplats eller kostnad för urna kan tillkomma.

Läs mer om vad begravning kostar på Lova Begravningsbyrå samt vad som ingår. 

Prata med oss

Har du frågor eller behöver råd, tveka inte att kontakta oss. Vår rådgivning är personlig och kostar inget extra.

Kontakta oss